A primeira hora da mañá entramos a cociña para amasar, para elo quentamos auga con sal, dispuxemos a fariña e a levadura nunha tina e logo fomos botando a auga tépeda por riba da fariña e removendo o final quedon xa a masa que deixamos a levedar durante un bo rato.
Aprendemos que a fariña ten azucares que se transforman de alcohol grazas a levadura (uns fungos microscopicos), pero que logo se vai evaporar co calor do forno.
Mais tarde volvemos a cociña, para facer as bolas de pan, e tamen fixemos unhas pizzas para xantar.
Para facer as pizzas usamos diversos ingredientes coma verduras, xamón dulce, salsa de tomate, champiñóns, aceitunas... e diversos queixos en lonchas e rallado, o resultado foi super apetitoso.
As bolas levounos tempo porque queríamos que tivesen unhas fornas especiales o final case todas sairon coma roscas.
Metemos todo no forno e esperar outra vez, Pero mereceu a pena estaba todo boiiiisimo.
Este taller complementou a visita a aceña a Romeor.
Pero fáltanos o traballo dos agricultores, para valorar o proceso que ten o grao ata convertirse en trigo.
No hay comentarios:
Publicar un comentario