INGREDIENTES:
6 huevos
200 g de harina
2 manzanas
Elaboración:
Primero se rompen los huevos y se baten, después se añaden los 250g de azúcar y
sesige batiendo. A continuación se ponen
los 200g de harina y continuamos batiendo.
Despues se añade la mantequilla derretida
Y se ponen las manzanas troceadas. Por
último se pone en el horno media hora
y lo retiramos.
<<Se sirve frio>>
Sandra López López
MANTEIGADAS
Ingredientes:
11 ovos
Manteca
1kl de azucre
140g de fariña
2 sobres de royal
Papel de manteigas
Elaboración:Primeirocollense os ovos e separase a xema da clara .Despoisbatemos a clara nun recipiente asta que estee a punto de neve.
Logo batese a manteganoutro recipiente e mezclase cas claras e volvemolobater. Despois votase as xemas logo o azucre a fariña eo royal e volvese a bater. Cando xaestee batido botase nos moldes pasase o forno e listo para comer. Amanda Arza Carballo
TORTA
INGREDIENTES:
2 iogures
5 cucharadas de fariña
½ envase de iogur para o azucre
8 ovos
2 sobres de royal
COMO SE FAI:
Midese o azucre e a fariña e botase nun plato, o iogurbotoonunha taza . Rilase o limón e botase nun recipiente .
Bátense os ovos e unha vez batidos añadeselles o limón e o zucre . A continuación añádeselle o iogureo aceite e seguimos batendo. Añadimoslle a fariña e o royal e cando a masa esteehomoxenea, botase en un molde (úntase o molde do forno con aceite e manteiga e empoase de fariña).Métese no forno a 180 grados durante unha 1hora e media.
María Locay López
ROSCÓN
6 Ovos.
150 gr. de azucre.
150 gr. de fariña.
Un sobre de royal.
Unhacullerada de mantenga.
PREPARACIÓN:
Primeiro colles un recipiente grande e un pequeño.
Despois, separas a clara da xema. Al claras polas a punto de neve.
Vas añadindo o azucrementres bates. E vaslleañadindo as xemassendeixar de bater.
Mentres, lle botas o sobre de royal e bátelo.
No molde (que antes untachescamanteinga) botas o preparado, mételo no forno (180º) e despois de 20 minutos valo mirando e con unhaagulla de calcetar clávala, si sae seca está cocido.
Lluis Castro Potau
BARQUIÑOS DE PIÑA
Sandra VilariñoRodriguez
INGREDIENTES PARA 4 PERSOAS:
4 Rodaxas de piña en almíbar.
4 Mitades de melocotóns en almíbar.
4 Fresas.
Nata montada.
PREPARACIÓN:
Primeiro, poñense as rodaxas de piña nunca fonte.
Despois, ponse medio melocotón encima da piña.
A continuación, rechéase o melocotón de nata.
Por último, pónselleunha fresa no cimo.
E LISTO!
Rosquillas
Ingredientes:
- 2 ovos
- 6 culleradas soperas de leite
- 6 culleradas soperas de azucre
- 6 culleradas soperas de anís del mono
- Fariña
- Azucreglass
- Un sobre de royal
- 6 culleradas soperas de aceite
Preparación:
Primeirocollemos un molde grande para facer a masa, e unhatixola mediana para fritir as rosquillas.
No molde botamos 2 ovos, 6 culleradas soperas de leite, 6 culleradas soperas de azucre e 6 culleradas soperas de anís del mono.
Despóisbatemolomoi ben, e botamoslle a fariña mentresbatemos. Entre a fariña un sobre de royal.
Cando a masa vai estando espesa paramos de botar fariña e amasamola, para que a masa non se pegue podes votar unha chisca de aceite. Cando esté ben amasado facemoslas formas das rosquillas.
Mentres tanto poñemolatixolaaolume con bastante aceite.
A continuación cando as formas estén feitaspoñemolasnatixola. Mentres se van fritindo podese facer o azucre glass que se fai moendo o azucre no muíño do café, sacamolas rosquillas e adornamolas coa zucre glass.
E LISTO!
Alba Arias Fernández
Arroz con leite
Ingredientes:
- Arroz ( media taza)
- Auga ( ¼ de litro)
- Leite ( ¼ de litro)
- Manteiga ( unhacullerada)
- Azucre
- Nata montada
- Canela en po
Preparación:
Collese unha pota, e ponselleunhapoucaauga no cu da pota, añádeselle o leite, a manteiga e o azucre, ( faise a lume lento) , reméxesecunhacullermentres se lle bota o arroz e reméxese. A media cociónponselle a nata.
Sempre a lume lento e remexendo. Despóis de 5 minutos sácase da pota e añádeselle a canela. A comer!
Samuel Vilariño Rodríguez
CAÑAS
INGREDIENTES:
Fariña ½ kg
Aceite 1 litro
Leite 1 litro
Ovos 2
Zucre moido
Elaboración:
Poñemos unha pouca auga a quecer. Nun bol poñemos a fariña, os ovos escachados enriba, ½ pocillo de leite, 1 cullerada de aceite, reméxese todo, desfacendo ben os ovos, añádeselleauga a vez que amasamos coma se fose pan.
Estírase a masa o maís fino posible e córtanse tiras que se envolven en espiral nos moldes ( conos de aceiroinox de venta en ferreterías…)
Poñemos aceite abundante nunhasarten a quecer e unha vez quente metense os moldes e friese a masa, para que quede crocante.
Deixanse enfriar e despoisrechéanse con flan, con nata montada, chocolate… crema pasteleira, segundo as preferencias dos comensais. Espárceselles o azucremoído e listas para servir.
· * O flan debe ser corto de leite e recomendase El Niño porque espesa antes e non se verte.
· A masa non necesita levedo
· Os moldes chega con 6 poisunha vez frito soltase e vólvese usar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario