sábado, 18 de junio de 2011

Recetas no caixon dende outubro






Fixemos unha festa no mes de setembro, coas nosas recetas 

 





Bizcocho  de  manzana.
INGREDIENTES:
6 huevos
250 g de azúcar
200 g de harina
1 trozo de mantequilla
2 manzanas
Elaboración:
Primero se rompen los huevos y se baten, después se añaden los 250g de azúcar y
sesige batiendo. A continuación se ponen
los 200g de harina y continuamos batiendo.
Despues se añade la mantequilla derretida
Y se ponen las manzanas troceadas. Por
último se pone en el horno media hora
y lo retiramos.
<<Se sirve frio>>

Sandra López López


MANTEIGADAS

Ingredientes:
11 ovos
Manteca
1kl de azucre
140g de fariña                   
2 sobres de royal
Papel de manteigas
Elaboración:Primeirocollense os ovos e separase a xema da clara .Despoisbatemos a clara nun recipiente asta que estee a punto de neve.
Logo batese a manteganoutro recipiente e mezclase cas claras e volvemolobater. Despois votase as xemas logo o azucre a fariña eo royal e volvese a bater. Cando xaestee batido botase nos moldes pasase o forno e listo para comer.  Amanda Arza Carballo



TORTA

INGREDIENTES:

1 limón
2 iogures
5 cucharadas de fariña                               
½ envase de iogur  para o azucre
8 ovos
2 sobres de royal
COMO SE FAI:
Midese o azucre e a fariña e botase nun plato, o iogurbotoonunha taza . Rilase  o limón e botase nun recipiente .
         Bátense  os ovos e unha vez batidos añadeselles o limón e o zucre . A continuación añádeselle o iogureo aceite e seguimos batendo. Añadimoslle a fariña e o royal e cando a masa esteehomoxenea, botase en un molde (úntase o molde do forno con aceite e manteiga  e empoase de fariña).Métese  no forno a 180 grados durante unha 1hora e media.
                      María Locay López
ROSCÓN

INGREDIENTES:

6 Ovos.
150 gr. de azucre.
150 gr. de fariña.                            
Un sobre de royal.
Unhacullerada de mantenga.
PREPARACIÓN:
Primeiro colles un recipiente grande e un pequeño.
Despois, separas a clara da xema. Al claras polas a punto de neve.
Vas añadindo o azucrementres bates. E vaslleañadindo as xemassendeixar de bater.
Mentres, lle botas o sobre de royal e bátelo.
No molde (que antes untachescamanteinga) botas o preparado, mételo no forno (180º) e despois de 20 minutos valo mirando e con unhaagulla de calcetar clávala, si sae seca está cocido.
Lluis Castro Potau

BARQUIÑOS DE PIÑA

Sandra VilariñoRodriguez

INGREDIENTES PARA 4 PERSOAS:

4 Rodaxas de piña en almíbar.
4 Mitades de melocotóns en almíbar.
4 Fresas.                                                      
Nata montada.
PREPARACIÓN:
Primeiro, poñense as rodaxas de piña nunca fonte.
Despois, ponse medio melocotón encima da piña.
A continuación, rechéase o melocotón de nata.
Por último, pónselleunha fresa no cimo.
E LISTO!


Rosquillas   

Ingredientes:

-          2 ovos
-          6 culleradas soperas de leite
-          6 culleradas soperas de azucre
-          6 culleradas soperas  de anís del mono


-          Fariña                                            
-          Azucreglass
-          Un sobre de royal
-          6 culleradas soperas de aceite

Preparación:

Primeirocollemos un molde grande para facer a masa, e unhatixola mediana para fritir as rosquillas.
      No molde botamos 2 ovos, 6 culleradas soperas de leite, 6 culleradas soperas de azucre e 6 culleradas soperas de anís del mono.
Despóisbatemolomoi ben, e botamoslle a fariña mentresbatemos. Entre a fariña un sobre de royal.
      Cando a masa vai estando espesa paramos de botar fariña e amasamola, para que a masa non se pegue podes votar unha chisca de aceite. Cando esté ben amasado facemoslas formas das rosquillas.
Mentres tanto poñemolatixolaaolume con bastante aceite.
      A continuación cando as formas estén feitaspoñemolasnatixola. Mentres se van fritindo podese facer o azucre glass que se fai moendo o azucre no muíño do café, sacamolas rosquillas e adornamolas coa zucre glass.

E LISTO!
       Alba Arias Fernández

Arroz con leite

Ingredientes:

-          Arroz  ( media taza)
-          Auga  ( ¼ de litro)
-          Leite  ( ¼ de litro)
-          Manteiga  ( unhacullerada)
-          Azucre
-          Nata montada
-          Canela en po

Preparación:

Collese unha pota, e ponselleunhapoucaauga no cu da pota, añádeselle o leite, a manteiga e o azucre, ( faise a lume lento) , reméxesecunhacullermentres se lle bota o arroz e reméxese. A media cociónponselle a nata.
Sempre a lume lento e remexendo. Despóis de 5 minutos sácase da pota e añádeselle a canela. A comer!

Samuel Vilariño Rodríguez

 

 

CAÑAS

INGREDIENTES:
Fariña  ½ kg
Aceite 1 litro
Leite 1 litro                                  
Ovos 2
Zucre moido

Elaboración:
Poñemos unha pouca auga a quecer. Nun bol poñemos a fariña, os ovos escachados enriba, ½ pocillo de leite, 1 cullerada de aceite, reméxese todo, desfacendo ben os ovos, añádeselleauga a vez que amasamos coma se fose pan.
Estírase a masa o maís fino posible e córtanse  tiras  que se envolven en espiral nos moldes ( conos de aceiroinox  de venta en ferreterías…)
Poñemos aceite abundante nunhasarten a quecer e unha vez quente metense os moldes e friese a masa, para que quede crocante.
Deixanse enfriar e despoisrechéanse con flan, con nata montada, chocolate… crema pasteleira,  segundo as preferencias dos comensais. Espárceselles o azucremoído e listas para servir.

·         *  O flan debe ser corto de leite e recomendase  El Niño porque espesa antes e non se verte.
·         A masa non necesita levedo
·         Os moldes chega con 6 poisunha vez frito soltase e vólvese usar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario