MORCILLAS
dDegustación
Hai diferentes variedades se ben nos vamos a falar de dúas, e solamente de morcillas dulces.
INGRDIENTES:
Arroz, mazás, leite, auga, mantequilla, mel, azucre, pimentón, pan, aceite, cebola, tripas gordas.
Utensilios:
Funil, tacho, cucharón, fio, potas.
PREPARACIÖN:
Cócese o arroz, co leite e a mantequilla. faise unha compota de mazá, despois co pan fanse unha sopas, prepárase un refrito con aceite, cebola.
Xúntase todo e añadeselle o mel, o azucre e o pimentón, remexese todo moi ben. Coa mestura énchese a tripa, átanse e cólganse o fume ,xunto os chourizos.
Outra variante
INGRDIENTES:
Arroz, calabaza, mazá, pera, mel, azúcar, pimentón, aceite, cebola e tripas gordas.
PREPARACIÖN:
Cócese o arroz co calabaza (primeiro pélase e córtase en dadiños) . A parte cócese a mazá e a pera. Cando está todo ben cocido , xúntase todo e añádeselle o zucre, faiselle un refrito con aceite, cebola e pimentón , remécese moi ben e o final de todo añadeselle un pouco mel, e xa está listo para encher as tripas(que x atemos atadas por un lado) logo atanse polo outro lado, cólganse a secarxunto os chorizos e os poucos tempo (aprox 1 mes) cómense: Solas, con pan, con patacas…